Altaner kan bruges året rundt

Levetiden for altanen og balkoner i Danmark er, som udgangspunkt, høj. Du kan dog selv få indflydelse på, hvordan din altan eller balkon vil fremstå i sit udtryk, når den først er blevet installeret og monteret. Det eneste det kræver af dig som ejer – eller bruger, er nemlig en smule omtanke og vedligehold.

Vedligehold din altan

Hvis du allerede er den heldige ejer af en altan eller balkon, så ved du sikkert også, at den skal passe, plejes og vedligeholdes året rundt. Både en altan og en balkon er svære at skærme af – derfor er de udsat for almindelig slidtage i vejrets og årstidernes forskellige faser. Og alt vejr og alle årstider slider. Lige meget. Det er altså lige hårdt, om solen bager ned fra en skyfri himmel og gør træet tørt, eller om regnen trommer ned og gør træet vådt, eller om det er is, sne og frost – og ikke mindst de midler, du bruger i forsøget på at få altanen optøet, det hele sætter sit præg på altanen. Og det stiller krav til dig i forhold til hvordan du vil vedligeholde altanen.

Det er vigtigt at du er nænsom og omhyggeligt. Hvis du vil beskytte din altan og balkon og den er etableret i træ, så er det altid en god ide at give den olie, der er anbefalet til netop din type af træ. Hvis du er i tvivl, så er det altid anbefales værdigt at spørge din altan-montør. Olieringen beskytter både mod sol og regn. Er du træt af, du ikke kan nyde udsigten af et sneklædt landskab, fordi din altan er iset eller sneet til. Så fortvivl ej. Du kan sagtens finde produkter, der egner sig til det. Men hold dig langt væk fra de gængse optøningsmidler som vejsalt. Det ødelægger altanen. Spørg i stedte din altanmontør – eller i dit lokale byggemarkedet, hvad de vil anbefale.

Det vigtigste er, at man kommer i gang. Og så er det heller ikke værre, rent tidsmæssigt. Oliering behøves kun en gang årligt. Og så meget sne plejer Danmark heller ikke at blive begavet med –eller generet af i løbet af en vinter
God arbejdslyst

Læs meget mere om vedligehold af altaner her!

Share

Pingbacks/Trackbacks

  1. Altaner er de travle byboeres hængende haver - 14. november 2013

    […] Læs hvorfor altaner kan bruges hele året rundt […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

(Required)

© 2015 glassbox.dk - Ansvarsfraskrivelse - Privacy Policy