Margretheskålen – En ægte klassiker

Margretheskålen (Foto: plast.dk)

Margretheskålen (Foto: plast.dk)

Design behøver ikke at være kompliceret og besværligt. Nogle gange går det enkleste enkle rent ind, og det var tilfældet med Margretheskålen for snart 60 år siden. Siden har den fået en lillesøster og en masse smart tilbehør, og den er stadig moderne.

Form, farver og kreativitet

Margretheskålen har været – og er stadig fast inventar i de fleste køkkener. Den er nem at gøre ren og pæn i designet. Flere mål behøver en skål faktisk ikke at opfylde. Siden den første hvide udgave har firmaet Rosti videreudviklet skålen og fremstillet den i mange forskellige farver, så den kan passe til resten af indretningen i dit køkken. Margrethe er blevet en serie med dørslag, skåle i 9 forskellige størrelser og nu også med låg. Farverne spænder over de klassiske i sort og hvid over rubin, lavendel og violet.

Kult, men billig

Da Jacob Jensen i 1954 designede skålen, havde han nok ingen idé om, at skålen ville blive så moderne. Men den har alt. Den klassiske version kan fås til en meget billig penge, så også SU-budgettet eller ”første-gang-jeg-flytter-hjemmefra”-pengene også kan være med. De store skåle til 5 liter har en vejledende pris på 199,95, mens den allermindste til 150 ml. er set til 34, 95.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

(Required)

© 2015 glassbox.dk - Ansvarsfraskrivelse - Privacy Policy